Life, Actually

Romy Moons en Thomas Claessens

Life, Actually is een romcom over de romcom. Het is zowel een ode aan als een ontmaskering van het genre. De 2 personages ontmoeten elkaar op een geïsoleerde plek, maar kunnen de pijnpunten en actuele vraagstukken uit de ‘echte’ wereld niet blijven negeren. Kan je nog onbeschaamd de romantiek omhelzen als je de grote en ingewikkelde buitenwereld binnenlaat? Kunnen ze elkaar toch volmondig de liefde verklaren? En vooral: zoenen ze elkaar in de eindscène?


Praktisch

Donderdag 29 februari om 20.30 uur
Inkom: 12 euro | kansentarief: 3 euro

Er zijn nog Tickets aan de Kassa


Het verhaal

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar na een toneelvoorstelling over de liefde. Ze raken aan de praat en meteen wordt duidelijk: het klikt. Het zou een perfecte match kunnen zijn. Ze zijn het echter niet eens over het genre van de romcom. Hij bekijkt alles door een roze bril, zij staat er meer terughoudend tegenover. Hij ziet zichzelf als een romanticus, zij noemt zichzelf de realist. Hoewel ze ook erg om elkaar kunnen lachen, staan ze lijnrecht tegenover elkaar als het op de liefde aankomt. Kunnen ze romantiek en realisme verzoenen? Of toch niet?


Credits

Tekst, concept en spel: Thomas Claessens en Romy Moons
Zakelijke en productionele ondersteuning: Werkplaats Walhalla
Eindregie: Daniël ‘t Hoen
Lichtontwerp: Scott Robin
Dramaturgie: Sanna Elon
Productie: Werkplaats Walhalla / Stichting STEL


Met de steun van Gemeente Rotterdam, Stichting Elise Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en deAuteurs
Met dank aan Sanne Vanderbruggen, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Sarah Moermenas
 


Praktisch

genre
prijzen
  • inkom: 12 euro
  • kansentarief: 3 euro

Extra

Er zijn nog Tickets aan de Kassa