Lente Plein Plezier

Jos Verhelstplein

Plein Plezier verwent je met feestelijke, ludieke en acrobatische activiteiten. Een spetterende namiddag voor jou, je familie, vrienden en buren.

Deze editie staat in het teken van het wiel en de fiets. Zo toont de Braziliaanse artiest Uili Bispo zijn kunsten met een groot wiel. Je kan gratis kleine mankementen aan je fiets laten herstellen. En gratis je fiets labelen tegen diefstal.

Daarnaast kan je deelnemen aan workshops drummen en wedstrijdjes panna. Voor de kleinsten zijn er grime en een kinderboerderij.

Het gezellige café en terras zijn open.


Programma

14 - 17 uur:

  • Drumcaravan
  • Farm On Wheels
  • Fiets labelen
  • Grime
  • Panna
     

14 - 16.30 uur: Fietsrepair

15 uur: Uili’s Tropical Summer Show


Activiteiten

Drumcaravan
Kom mee drummen op elektronische drumstellen. Leer je eerste ritme drummen op jouw favoriete muziek. Tijdens de workshop voor kinderen én volwassenen staan drummen en feesten, muziek en plezier voorop.

Farm On Wheels
Deze mobiele kinderboerderij komt langs met een heleboel dieren. Kom de dieren aaien en eten geven. En leer iets bij over jouw favoriete dier: kippen, konijnen, schildpadden, cavia’s, eenden …

Fietsrepair
Kleine herstellingen aan je gewone fiets. Bijvoorbeeld kleine mankementen aan remmen, banden of versnellingen. Je krijgt geen nieuwe onderdelen, bijvoorbeeld een stuur. Er zijn geen herstellingen aan elektrische fietsen.

Fiets labelen
Laat een uniek, niet-verwijderbaar label met je rijksregisternummer op je fiets aanbrengen. Zo blijft je fiets herkenbaar als jouw eigendom. Een dief kan je fiets dan moeilijker doorverkopen of zelf gebruiken. Dankzij het label kan de stad je ook contacteren als je fiets wordt teruggevonden.

Grime
Laat je gezicht omtoveren in je superheld, een wild dier of sprookjesfee.

Panna
Toon je voetbalkunsten en scoor een panna.

Uili’s Tropical Summer Show
De Braziliaanse circusartiest Uili Bispo tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht met zijn virtuoze straatshow. Acrobatisch rondtollend in zijn Cyr-wiel (grote hoepel) en met trucs, jongleren en clownerie brengt hij een show om van te genieten. En door Uili gepresenteerd met Zuid-Amerikaanse flair en onblusbare energie.


Praktisch

Zondag 28 april van 14 tot 17 uur
Jos Verhelstplein (aan Het Oude Badhuis)
Gratis toegang

In samenwerking met Buurtregie, Samen op Straat en Buurtsport
 


Praktisch

prijzen
  • gratis toegang