BADGASTEN

Ans Brys portretteert de buren van Het Oude Badhuis

Het Oude Badhuis werd in 1925 opgericht als een openbare wasgelegenheid. Buurtbewoners kwamen er ruim 70 jaar lang douchen of baden en wasten er hun kleren. Rond de eeuwwisseling transformeerde Het Oude Badhuis naar een cultuurhuis voor Antwerpen-Noord met een bruisende buurtfoyer.

Sindsdien werd Het Oude Badhuis voor vele bezoekers als het ware een tweede thuis. Voor sommigen door hun dagelijks bezoek aan de Foyer Visé. Voor anderen door een langdurige samenwerking of via een culturele of sociaal geëngageerde link.

Fotografe en buurtbewoonster Ans Brys portretteert 22 mensen die een warme connectie hebben met Het Oude Badhuis. Het zijn immers de gezichten en persoonlijkheden van deze buurtbewoners die de geschiedenis van de wijk met zich meedragen. Door hen te fotograferen in hun thuisomgeving krijgt en geeft Ans Brys een intieme inkijk in het leven van deze vertrouwde gezichten.

Hun oprechte gastvrijheid loopt parallel met die van Het Oude Badhuis als ontmoetingsplaats. Het is dan ook niet toevallig dat de portrettenreeks zich hier nestelt, als een hommage aan zij die Het Oude Badhuis doorheen de tijd mee vormgaven.


Vernissage

Iedereen is van harte welkom op de officiële opening op zaterdag 27 april om 19 uur in de Foyer Visé. Kom meegenieten van de portretten bij een drankje. Tijdens de avond brengt lokale muziekband VESTON enkele van zijn nieuwe Antwerpse songs.


Praktisch

De portretten zijn te bekijken in de Foyer Visé van Het Oude Badhuis:

  • 29 april tot 30 september 2024
  • maandag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur
  • gratis toegang

Met grote dank aan:

Natascha, Farah, Mil, Dolf, Carina, Rita, John, Marianne, Ceren, Zeynep, Claudia, Harry, Dirk, Paula, Marie-Jeanne, José, Werner, Vital, Charles, Ghislaine, Fanny en Karim.


Met steun van:

  • District Antwerpen
  • Nick Mattan
  • Siska Vandecasteele
  • Het Oude Badhuis

BADGASTEN is het startschot van een reeks expo's door creatieve buurtbewoners in Het Oude Badhuis. Heb jij ook interesse? Mail dan naar oudebadhuis@antwerpen.be.
 


Praktisch

prijzen
  • gratis toegang