OFFBEAT

Een emotionele muzikale reis

Verdriet, vreugde, angst, woede en walging zijn fundamentele emoties die alle mensen hun leven lang voelen. Niettemin heeft elke persoon een andere manier om zichzelf uit te drukken, en meer specifiek deze emoties.

Over het algemeen worden mensen die hun emoties op andere manieren uiten dan door de samenleving geaccepteerd, als raar en niet normaal bestempeld. Wat als we je vertellen dat dat helemaal niet raar is? En wat als we je laten zien dat we deze emoties allemaal op unieke manieren voelen?

Vanuit dit uitgangspunt willen we u kennis laten maken met neurodiversiteit, een term die het idee beschrijft dat mensen de wereld om hen heen op veel verschillende manieren ervaren en ermee omgaan. Met andere woorden, neurodiversiteit vermindert stigma rond hersenverschillen en ziet ze als natuurlijke varianten van het menselijk gedrag, in plaats van tekortkomingen.

InsideOut, een ensemble waarin negen musici van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen samen met Tijana Petrović de leden vormen, neemt je mee op een emotionele muzikale reis. Er worden vijf stukken uitgevoerd van vijf verschillende componisten, studenten van het conservatorium. Het doel van de voorstelling is om via muziek de vijf bovengenoemde basisemoties weer te geven en daarmee te bewijzen dat alle mensen gevoelens op unieke manieren ervaren.

Zondag 15 mei | 20 uur

Inkom: 5 euro | Kansentarief: 2 euro

Er zijn nog tickets aan de kassa | You can still buy tickets at the entrance

 


Praktisch

genre
prijzen
  • inkom: 5 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Er zijn nog tickets aan de kassa | You can still buy tickets at the entrance