Muziek Festival

Het Oude Badhuis - SMAAK festival

THE CLEAR INSTANT X OSEI BANTU EXPERIENCE

Een unieke combinatie van freestyle dans en muziek.
Michaël Brijs, Thomas De Prins, Vincent Brijs en David Joao Ramos nodigen enkele gasten uit om samen met hen de mogelijkheden van improvisatiemuziek en freestyle dans te onderzoeken. Ze trekken met dit muzikale dansavontuur langs de Antwerpse podia – telkens met een ander programma. Laat je verleiden door het beste wat de hedendaagse Antwerpse muziek en dance scene te bieden heeft! Welke gastdansers en muzikanten je in het Oude Badhuis meenemen voor een zinderende experience verneem je snel! 
Credits: Michaël Brijs - Fluit , Thomas De Prins - toetsen , Vincent Brijs - Sax  en David Joao Ramos - Dans en guests.

De Smaak Van Hantrax

Hantrax grasduint door zijn eigen discografie en neemt zijn persoonlijke smaak en invloeden onder de loep. Samen met Elko Blijweert brengt hij een lezing gecombineerd met live muziek over het experimenteren met clichés uit verschillende genres. HANTRAX is het soloproject van de elektronische componist, performer en pianist Han Swolfs. Hij studeerde jazz piano aan de Antwerp Jazz Studio en klassieke piano bij Dorothea Haers. Swolfs maakte deel uit van verschillende muzikale projecten, van grote klassieke orkesten tot kleine experimentele bands. Zowel zijn pianomuziek als het hardere elektronische werk werden eerder uitgebracht op vinyl door o.a. Ekster, palermo records, Jack Playmobile en Jheri tracks.

I H8 Camera 

Het enigmatische improcollectief rond ceremoniemeester Rudy Trouvé. Het minste wat je van I H8 Camera kan zeggen is dat ze spelen, ze spelen om het spel, ze spelen om het plezier van het spel en ze hopen dat het publiek van hun speelplezier geniet. Improviseren als het leven zelve. Oorspronkelijk werd de band opgericht rond 2009, wanneer er eens één of twee leden van de Love Substitutes verstek moesten geven, maar er nog steeds een kans bestond dat de geboekte live show kon doorgaan. Ontstaan vanuit een samenloop van omstandigheden, brengt I H8 Camera dan ook pure improvisatie met een steeds veranderende line-up aan muzikanten, die zich meestal bevinden in de sferen rond het Heaven Hotel-label. Honderd procent improvisatie en minstens tweehonderd jaar ervaring op het podium. I H8 Camera kent geen songs, enkel de obscure aanwijzingen van ringmeester Rudy Trouvé.

NOORD/SUL 

Is een solo waarin Mano Amaro vanuit zijn persoonlijke geschiedenis een reis maakt, die loopt van zijn voorouders in Afrika via de Portugese slavenhandel naar zijn geboorteplaats Rio Grande do Sul in Brazilië en uiteindelijk naar zijn huidige woonplaats Antwerpen. Een verhaal over migratie, cultureel erfgoed, overlevering, segregatie en identiteit, doorspekt van lijden, vallen en opstaan, geloof, verzet en overleven, en verteld d.m.v. beeld, muziek, woord en Afro-Braziliaanse- en hedendaagse dans met als belangrijkste verbindend element het carnaval.  

VUNZIG VEESJE
Archipel Kunstenwerkplek en Rooftoptiger trakteren je op een boostershotje
authentieke vunzigheid van de beste soort. Als remedie tegen aprilse grillen en
voorjaarsmoeheid. Starring: dj Pierre Wheelchair & Ass Titties en Poof Noodles.

DEBAT met Jo Jochems
Met o.a. Hind en Zahra en andere gasten.

In mijn gezellige praatkeuken 
Zit ik aan tafel met smaakexperten met smaak. 
Het menu is nog strikt geheim. 
Maar we zullen aan hun lippen hangen.
Samen proeven wij van wat smaak vroeger was en nu is. 
Over onze tongen zal het een en ander rollen.
Laat uw vier zintuigen verrassen!


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • inkom: 15 euro
  • Kansentarief: 2 euro