Duizenden mensen wandelen dagelijks doorheen Antwerpen-Centraal. Iedereen heeft een rol: snel nog een broodje kopen, naar de toiletten gaan, de krant lezen of gaan skaten in de ondergrondse parking. Het is als een museum waarin de bezoekers rondwaren. Ze kijken naar de winkels, naar de koffiebars, naar de conducteurs, naar het leven, als waren het kunstwerken.                             

In Human Zoo weerklinkt een stem in je hoofdtelefoon. Ze gidst je al wandelend doorheen één van de mooiste stations van Europa. In dit gigantische gebouw, gelegen naast de Zoo van Antwerpen, waar je gorilla’s, chimpansees en orang-oetans in hun nagebouwde biotopen kan observeren, ontmoet jij de mens. Aanschouw de homo sapiens op een eerlijke en onbevangen manier, in een voor hem vertrouwde habitat. 

Acteurs gaan op in de menigte en passanten worden acteurs. Balancerend tussen feit en fictie, word je geconfronteerd met je eigen interpretaties.
 

In een tijd waarin we steeds minder moeite doen, of willen doen, en zoeken naar instant bevrediging, is het werk van Bad van Marie schijnbaar toegankelijk en makkelijk verteerbaar. Het lijkt een uitje voor de toeschouwer, geen dik, moeilijk boek, maar een snack, een vieruurtje. (...) Maar dat is niet zo. Op een artistieke, uitdagende en participerende manier houdt Bad van Marie onze maatschappij een spiegel voor. Je gaat naar huis met een rugzak vol vraagtekens. - De Morgen

concept: Matthias Meersman en Peter Boelens
stem: Vanessa Broes
montage: Toon Callier
productie: Matthias Meersman en Annelies Boelens
locatie: Centraal station Antwerpen
leeftijd: + 16
copywright foto: Sam Verhaert

Coproductie EUROPALIA TRAINS & TRACKS