Antwerpse Parels

Safari Andalouse & Sally Ghannoum

Safari Andalouse

Andalusische muziek is nog steeds levendige traditie in Marokko en kent zijn oorsprong in Zuid-Spanje. De muzikanten nemen je met hun traditionele percussie –en blaasinstrumenten mee op reis doorheen diverse stijlen van de klassieke en moderne Arabisch-Andalusische muziek.
Hun bandleden wonen verspreid over Amsterdam, Brussel en Antwerpen en ze treden dan ook vaak op met een verschillende samenstelling van bandleden.

Muzikanten: Ali Elkammass (percussi)  Rudi Arart (bazuki)  Rachid Lainaya (fluit)

Sally Ghannoum - The old olive .... " el zaytoun el aatii" 

Sally Ghannoum is een Syrische artieste, zangeres en filmmaker, geboren in Aleppo. Sally kwam 5 jaar geleden naar België, toen ze op de vlucht was met haar familie. Haar eerste voorstelling ‘Mother song’ werd gespeeld in het Toneelhuis met Mokhalad Rasem. Nadien volgden er nog enkele voorstellingen in Arenberg. Sally geeft intussen zangworkshops bij Wisper en in 2016 opende ze samen met haar echtgenoot ‘Dilbi’ een Syrisch restaurant in Antwerpen. Begin 2020 speelde Sally ‘The Daughter of Dilbi’ in het Red Starline museum waarbij ze haar eigen levensverhaal vertelt. Daarnaast startte ze ook een kinderkoor in samenwerking met Arenberg. Antwerpen is haar thuis nu. 

Samen met haar muzikant, Mohamad Hussein neemt zangeres Sally Ghannoum je mee op reis naar hun geboorteland Syrië en laat je proeven van traditionele Syrische muziek. 

(1) Sally Ghannoum | Facebook

(2) Dilbi vzw | Facebook

(1) Al Waldaneh الولدني - YouTube

Vrijdag 15 oktober 2021 – 20.00 uur

Prijs Kassa: 12 euro | VVK: 8 euro

Antwerpse Parels bundelt jaarlijks nieuw grootstedelijk podiumtalent. Deze Antwerpse talenten spelen, schrijven en performen op zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers op een podium in je buurt: https://www.fameus.be/antwerpse-parels
Antwerpse Parels is een project van Cultuur district Antwerpen in samenwerking met Fameus.

 

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • inkom: 12 euro
  • vvk: 8 euro

Extra

Vrijdag 15 oktober 2021 – 20.00 uur

Prijs Kassa: 12 euro | VVK: 8 euro