Familiestraat

project van Thomas Verstraeten ism d e t h e a t e r m a k e r

Beeldend kunstenaar en theatermaker Thomas Verstraeten, ook lid van het gezelschap FC Bergman, maakt een grootse voorstelling over de straat waar hij woont. Tijdens het bizarre jaar 2020 probeerde hij het alledaagse leven in de Familiestraat in de Seefhoek te inventariseren en beschrijven. Om vervolgens op zoek te gaan naar de relatie tussen wat zich in de straat afspeelt, en wat op datzelfde moment in de wereld gebeurt. Bestaat het 'butterfly effect' echt? Wie een bloempot uit zijn raam laat vallen, zet misschien onbewust een andere wereldse gebeurtenis in gang. Verstraeten bouwt voor deze voorstelling de Familiestraat op levensgrote schaal na in karton. Op de kop staat een tribune. Alle middelen worden ingezet. Samen met 200 buurtbewoners creëert Verstraeten een zes uur durende voorstelling waarin een heel jaar voorbij komt. Van koude winternachten tot broeierige zomeravonden. Familiestraat is een voorstelling over de invloed van het grote op het kleine en vice versa. Een poëtische en kwetsbare poging om het leven te begrijpen.

https://thomasverstraeten.com/work/familiestraat

De voorstelling Familiestraat duurt 6 uur en wordt opgedeeld in 3 blokken van 2 uur. Bekijk het stuk in zijn geheel, gedurende 6 uur, aan een tarief van €25. Of selecteer een blok van 2 uur beginnend om 16u, 18u of 20u aan een tarief van €10.

https://desingel.be/nl/programma/theater/thomas-verstraeten-familiestraat

Voor tickets met VT-statuut/Kansentarief zijn er per blok van 2 uur 5 tickets beschikbaar aan €2. Deze kan u enkel via deze website of aan het onthaal van Het Oude Badhuis kopen. 

zaal
Petroleum Zuid
prijs
€ 25 (6u) | € 10 (2u) | € 2 (2u/VT)
duurtijd
2 uur 
maakt deel uit van
Festival Dear Antwerp