Vier sessies, vier verschillende curatoren en alle meertalige vrijheid: elke zondag is het BabelBad een metaforische plons in het verrassende onbekende. Voor het tweede Babelbad stellen we graag Nyira Hens aan u voor, de creatieve moeder van vzw Behuman, Rwandese Kempense theatermaakster en actrice.

Op zondag is de Bühne helemaal in handen van een curator met een anderstalige achtergrond. Elke curator krijgt de opdracht om je een namiddag lang onder te dompelen in zijn of haar eigen invulling van meertaligheid. Samen met een resem interessante gasten laten de curatoren de Bühne baden in poëzie, performance, muziek en alles daartussenin.

Nyiragasigwa Hens is de creative mother van vzw BeHuman. Nyiragasigwa doet niets liever dan reizen door verhalen en deze op artistieke wijze doen landen. Zeemeermin, Boom Toudou zijn verhalen over identiteit en sociaal onrecht. Dat zijn de thema’s die je in al haar werk terugvindt. Alsook in Pride of Color, een jaarlijks festival voor/door people of color. In Phenomenal Woman duikt ze in de verhalen van vrouwen en met de podcast Radio Trottoir ism Stamp Media verdiept ze zich dan weer samen met jongeren in stadsverhalen. In de gevangenissen over heel Vlaanderen werkt ze met gedetineerden rond identiteit. Nyiragasigwa heeft diverse gastrollen vertolkt voor film en televisie. 

ism Archipel Kunstenwerkplek, met de steun van Stad & District Antwerpen, Antwerpen Boekenstad, Het Oude Badhuis & Literatuur Vlaanderen. 
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Archipel

Extra

vanaf 12 jaar

Inkom Gratis

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen