Vier sessies, vier verschillende curatoren en alle meertalige vrijheid: elke zondag is het BabelBad een metaforische plons in het verrassende onbekende. Tijdens dit eerste BabelBad krijgt Miss Elli vrij spel, een geëngageerde artiest van spoken word, theater en muziek. Ze neemt je mee op reis in de wereld van de Vlaamse Poetry Scene.

Op zondag is de Bühne helemaal in handen van een curator met een anderstalige achtergrond. Elke curator krijgt de opdracht om je een namiddag lang onder te dompelen in zijn of haar eigen invulling van meertaligheid. Samen met een resem interessante gasten laten de curatoren de Bühne baden in poëzie, performance, muziek en alles daartussenin. Zo komen vorm en inhoud op een unieke manier samen.
Elisabeth Severino Fernandes aka Miss Elli is geboren in Madrid, maar groeide op in België. Haar moeder is Portugese, haar vader komt uit de Dominicaanse Republiek. Miss Elli is een geëngageerde artiest met stevige voeten in vele gronden: spoken word, talent ontdekken en ontwikkelen van jonge artiesten, theater, muziek, ... Deze troubadour is de oprichter en drijvende kracht achter Mama’s Open Mic en Grab The Mic, twee projecten die ‘game-changers’ waren én zijn voor de Vlaamse Poetry-scene. Als dichteres heeft ze op een groot aantal podia gestaan, gaande van Pukkelpop tot Reggae Geel, elk groot theater in Vlaanderen en zelfs op Theater aan Zee. Een activiste, regisseuse, curator of ster in the spotlight. Haar poëzie is een elektrische cocktail van radicale tonen en talen. Haar stem spreekt voor zich. Pas nadat je ze live aan het werk ziet, zal je de ware omvang van de Vlaamse 'Godmother of Poetry’ begrijpen. Kom op zondag 8 augustus met haar een verfrissend BabelBad nemen!

ism Archipel Kunstenwerkplek, met de steun van Stad & District Antwerpen, Antwerpen Boekenstad, Het Oude Badhuis & Literatuur Vlaanderen. 
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Archipel

Extra

vanaf 12 jaar

Inkom Gratis

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen