BabelBeeld

‘The Farewell’ van Lulu Wang

Op 19 augustus kijken we naar ‘The Farewell’, een Amerikaanse komische dramafilm uit 2019, geschreven en geregisseerd door Lulu Wang.

Lulu Wang ( 25 februari 1983, Beijing, China) is een Chinees-Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Ze is bekend van het schrijven en regisseren van Posthumous (2014) en The Farewell (2019).
De film is gebaseerd op het kortverhaal What You Don't Know, dat door Wang oorspronkelijk op het radioprogramma This American Life uitgebracht werd in april 2016. De film werd voornamelijk opgenomen in Changchun in China gedurende 24 dagen in juni 2018. Een deel werd ook opgenomen in New York.
 
The Farewell is een Amerikaanse komische dramafilm: 
Nadat ze te weten komt dat haar grootmoeder longkanker heeft en terminaal ziek is, reist de Chinees-Amerikaanse Billi naar China om haar voor een laatste keer te zien. Haar grootmoeder weet nergens van en de familie is niet van plan om het haar te vertellen. Onder het mom van een haastig gepland huwelijk van Billi’s neef komt de familie bijeen om zo onopvallend een laatste groet aan de grootmoeder te brengen. 

Rooftoptiger in samenwerking met Archipel, Stad Antwerpen, District Antwerpen, Oude Badhuis
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • inkom: 3 euro
locatie
  • Archipel

Extra

21u welkom, 21.30u start film, einde film 23.10u / Duur voorstelling: 1 uur 38 minuten / 16+

Inkom: 3 euro

Gelieve te reserveren in bubbels van maximaal 4 personen, tenzij je tot hetzelfde gezin behoort. 

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen