BabelBeeld

‘Hedi’ van Mohamed Ben Attia

Op 5 augustus kijken we naar ‘Hedi’, de debuutfilm van Mohamed Ben Attia.  Via een simpel liefdesverhaal wordt het grote verhaal van de Tunesische revolutie verteld: de vrij­gevochten Rym wordt de revolutie in Hedi’s ingeslapen leven. Bekroond door het filmfestival op Berlijn en met de Zilveren Beer. 
Hedi is een bescheiden twintiger die het pad volgt dat voor hem is uitgestippeld. Terwijl Tunesië verandert in de nasleep van de Jasmijnrevolutie, staat zijn leven stil. Hij heeft een onbevredigende baan bij een autodealer en zijn moeder heeft een bruid voor hem uitgekozen waar hij geen bijzondere klik mee heeft. Als zijn trouwdag voor de deur staat, stuurt zijn baas hem naar de badplaats Mahdia om nieuwe klanten te zoeken. Hij ontmoet er Rym, een vrijgevochten wereldreizigster die als animatrice in een plaatselijk resort werkt. Ryms levenslust werkt aanstekelijk en al snel bloeit er een romance op. Dit dwingt Hedi om voor het eerst in zijn leven zelf een keuze te maken.
Dit speelfilmdebuut van Mohamed Ben Attia werd gecoproduceerd door de gebroeders Dardenne. Bij de wereldpremière op het filmfestival in Berlijn werd de film bekroond met de prijs voor beste debuut en won Majd Mastoura de Zilveren Beer voor beste acteur.

Gesproken: Arabisch. Ondertiteld: Nederlands.

Rooftoptiger in samenwerking met Archipel, Stad Antwerpen, District Antwerpen, Oude Badhuis
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • inkom: 3 euro
locatie
  • Archipel

Extra

21u welkom, 21.30u start film, einde film 23u / Duur voorstelling: 1 uur 30 minuten / 16+

Inkom: 3 euro

Gelieve te reserveren in bubbels van maximaal 4 personen, tenzij je tot hetzelfde gezin behoort. 

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen