BabelJam

Een poëzie-free podium in openlucht

BabelJam is een poëzie-free podium in openlucht, op de BabelBühne, gehost door de voormalige stadsdichter Maud Vanhauwaert, die een uniek programma samenstelt met dichters-liefhebbers, die zich kunnen laten ondersteunen en begeleiden door Nataniel Melo, de Portugese polyvalente muzikant en componist werkt met een scala aan instrumenten met wereldmuziek-klanken. 
We gaan BabelJammen op zondagen in augustus en september. Heb je zelf een paar gedichten liggen die je graag wereld instuurt? Meld je dan via onze FB-pagina! Noot: we laten graag zoveel mogelijk talen weerklinken, dus je teksten hoeven zeker niet in het Nederlands geschreven te zijn.

De BabelBühne vormt een ode aan de meertaligheid van de stad. De installatie is opgetrokken rond een waterput, en is een oase op een ruw stuk terrein in het noorden van de stad. Als performer krijg je een fabelachtig podium, als toeschouwer kan je er heerlijk en lang uitgestrekt genieten van intieme poëzie-evenementen. 
 
Maud volgde de opleidingen Woordkunst en Zakelijke Communicatie. Ze studeerde af aan de Universiteit Antwerpen als master in de Taal- en Letterkunde. Daarnaast behaalde ze ook een masterdiploma Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2012 eindigde Vanhauwaert als finalist van het Wereldkampioenschap Poetry slam en in 2014 zat ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2013 won ze het Groot Dictee der Nederlandse Taal bij de prominenten. In 2018 en 2019 is ze stadsdichteres van Antwerpen. Op 1 september 2018 werd ze de eerste vrouwelijke ereburger van haar geboortestad Veurne. In het tv-programma Iedereen beroemd sloot ze een tijdlang wekelijks het programma af met een gedicht. Vanhauwaert geeft ondertussen ook zelf les aan de opleiding Woordkunst in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Nataniel is een Portugese polyvalente muzikant en componist, die de afgelopen 30 jaar heeft gereisd, opgetreden en samengewerkt met internationale artiesten. Het leeuwendeel van zijn oeuvre bestaat uit het proces van bestuderen en zich eigen maken als wel als creëren van nieuwe wereldmuziek-geluiden, geïnspireerd op zijn ontmoetingen met verschillende culturen en volkeren uit Europa, Afrika , Latijns- en Zuid-Amerika. Hij blendt deze stijlen en klanken in hoogst unieke eclectische composities. Hij was vaste muzikant bij wereldmuziek-helden als o.a.'Terrakota' en 'Selma Uamusse'.
Tegenwoordig werkt hij ook als solo professionele muzikant en studio producer en begeleider van muziek- en dansworkshops.
Nataniel is momenteel gevestigd in België en Portugal.

ism Archipel Kunstenwerkplek, met de steun van Stad & District Antwerpen, Antwerpen Boekenstad, Het Oude Badhuis & Literatuur Vlaanderen. 

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Archipel

Extra

Start 16u - Einde 18u

Inkom Gratis

Gelieve te reserveren in bubbels van maximaal 8 personen, tenzij je tot hetzelfde gezin behoort. 

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen