BabelJam

Een poëzie-free podium in openlucht

BabelJam is een poëzie-free podium’ in openlucht, op de BabelBühne, gehost door de voormalige stadsdichter Maud Vanhauwaert, die een uniek programma samenstelt met dichters-liefhebbers, die zich kunnen laten ondersteunen en begeleiden door Arumbo, het muzikale project van Marta Meix Garcia (Barcelona) en Jonas Mertens (Brussel), geboren in 2015, dat Rumba en Reggae fusioneert met invloeden uit “Música Medicina”.
We gaan BabelJammen op zondagen in augustus en september. Heb je zelf een paar gedichten liggen die je graag wereld instuurt? Meld je dan via onze FB-pagina! Noot: we laten graag zoveel mogelijk talen weerklinken, dus je teksten hoeven zeker niet in het Nederlands geschreven te zijn.

De BabelBühne vormt een ode aan de meertaligheid van de stad. De installatie is opgetrokken rond een waterput, en is een oase op een ruw stuk terrein in het noorden van de stad. Als performer krijg je een fabelachtig podium, als toeschouwer kan je er heerlijk en lang uitgestrekt genieten van intieme poëzie-evenementen. 
Maud volgde de opleidingen Woordkunst en Zakelijke Communicatie. Ze studeerde af aan de Universiteit Antwerpen als master in de Taal- en Letterkunde. Daarnaast behaalde ze ook een masterdiploma Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2012 eindigde Vanhauwaert als finalist van het Wereldkampioenschap Poetry slam en in 2014 zat ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2013 won ze het Groot Dictee der Nederlandse Taal bij de prominenten.
In 2018 en 2019 is ze stadsdichteres van Antwerpen. Op 1 september 2018 werd ze de eerste vrouwelijke ereburger van haar geboortestad Veurne. In het tv-programma Iedereen beroemd sloot ze een tijdlang wekelijks het programma af met een gedicht. Vanhauwaert geeft ondertussen ook zelf les aan de opleiding Woordkunst in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

ARUMBO is het muzikale project van Marta Meix Garcia (Barcelona) en Jonas Mertens (Brussel), geboren in 2015, dat Rumba en Reggae fusioneert met invloeden uit “Música Medicina”. De veelzijdige combinatie van muzikanten doet je dromen en overheerst het podium met een mystieke en positieve energie.
Na enkele jaren reizen, creëren en spelen op belangrijke podia in Europa zijn ze erin geslaagd om een krachtig eerste mestizo album te produceren, "Camino de Vuelta", uitgebracht door de alternatieve platenmaatschappij “Gaser Discos”, in november 2018. Op het album vind je samenwerkingen met "La Pegatina" en "Gerammel in Geboenk".
Momenteel werken ze aan een nieuw album "Obmura" dat in 2022 zal verschijnen onder de vleugels van het label "Vankiki Records". In Obmura verbinden ze zich met hun essentie en delen ze de ervaringen in deze spirituele zoektocht. Ze werken samen in verschillende nummers met "Jairo Palchukán" van “Grupo Putumayo” uit Colombia, om nog meer kracht te geven met zijn Icaro gezang en sjamanistische instrumenten.
 

ism Archipel Kunstenwerkplek, met de steun van Stad & District Antwerpen, Antwerpen Boekenstad, Het Oude Badhuis & Literatuur Vlaanderen. 
 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Archipel

Extra

Start 16u - Einde 18u

Vanaf 12 jaar

Inkom Gratis

Gelieve te reserveren in bubbels van maximaal 8 personen, tenzij je tot hetzelfde gezin behoort. 

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen