BabelBouf / Cultuurcafé

Muziek en vegetarische wereldkeuken

Op vrijdag 9 juli komt het Cultuurcafé op bezoek bij de BabelBühne. Bewoner van 2060 en nachtburgemeester Vitalski is gastheer van een muzikaal programma met Jaouad Alloul, Evi Rosiers en Trio con Tigo.

Jaouad Alloul brengt een work in progress van zijn  theatertekst ”The Last Mermaid” Jaouad Alloul en Jeroen Vanluyten schreven samen aan de theatertekst ‘The Last Mermaid’. Het resultaat is een voorstelling die nog volop in evolutie is. In ‘The Last Mermaid’ kruipt Jaouad in de huid van Coco, een vrijgevochten femme fatale uit een Brussels cabaret van de jaren 1920. Het verhaal drijft op het spanningsveld tussen alter ego’s Coco en Carlos. Terwijl Coco de vrijheid predikt, houdt Carlos stevig de deur op slot van de kast waarin hij nu al jaren zit. Via dit spanningsveld en de dromen van Coco wordt het verhaal van vandaag verteld. Wat er ondertussen bereikt is, maar -getuige de trieste actualiteit- ook welke strijd een eeuw later nog steeds niet gestreden is.

Trio con Tigo bezingt de liefde in haar meest diverse vormen. Met hun akoestische serenades creëren ze een intieme sfeer ("of kruipen ze bij u op de schoot", maar dat werkt misschien niet zo goed in deze tijden) en gaan ze op zoek naar wat de liefde voor u werkelijk betekent. Twee muzikanten, maar samen met u een trio.

Speciaal voor BabelBühne neemt verhalenvertelster Evi Rosiers je mee op wereldreis langs erotische verhalen van Rusland tot China en diept ze de meest exotische verhalen op uit haar eigen repertoire. Upperdare Littéraire is een erotische verhalenvoorstelling vol humor. GEEN seksspeeltjes of eetbare lingerie, alleen verhalen over mensen. Expliciet, maar mooi. Met niks dan woorden en muziek en toch… rode oortjes gegarandeerd.

En om het helemaal af te maken, bereidt Karolien Jansen een wellustige maaltijd.

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • inkom: 10 euro
locatie
  • Archipel

Extra

Start live muziek 19u - Eten 20u - Einde 21u

Muziekprogramma gratis toegankelijk, plaatsen beperkt, geen reservatie nodig.

Gelieve te reserveren voor het eten in bubbels van maximaal 4 personen, tenzij je tot hetzelfde gezin behoort. 10 euro

LOCATIE: Archipel - Tegenover Korte Slachterijstraat - 2060 Antwerpen