De Kraken (L5 - 6)

Compagnie Lodewijk/Louis

De aarde gloeit, de zeespiegel stijgt en de ijskappen smelten. Het water staat ons aan de lippen. Hiermee is de terugkeer van de verlosser ingezet! Dra komt de Kraken, na eeuwen van gevangenschap, weer los uit de Noordelijke ijskap. Zijn komst is onvermijdelijk. Geef U er aan over, zuiver uzelf en verblijd in de verwachting! Want met de Kraken, kiest U voor rechtvaardigheid.

Laat ons U leiden* op het pad naar het goede**. Kom, zing, dans en treed nader in de cirkel. Wees voorbereid*** op het ontwaken van DE KRAKEN!****

* Nu in promotie : 6,75€/p, enkele reis!
** OP = OP!!
*** Met gratis rubber laarzen!!!
**** De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen!
 

De Kraken vertrekt vanuit de klimaatproblematiek. Geïnspireerd door de Scandinavische mythe van een gigantisch zeewezen dat een winterslaap houdt in de Noordse ijskappen (die nu smelten en waar het wezen dus dra uit zal ontwaken) en wetenschappelijke berichten dat de octopus wel eens
een buitenaardse levensvorm zou kunnen zijn die lang geleden op onze planeet is terecht gekomen, schreven we een nieuw scheppingsverhaal. Een onleefbare, woedende aarde wordt door De Kraken, onze schepper, getemd en zorgt ervoor dat de mens kan ontstaan. Maar nu de wereld zal vergaan, is er voor ons nog één laatste strohalm: een ruimtereis op de rug van De Kraken, op weg naar een andere planeet, waar het leven en de mensheid zich verder zal kunnen zetten.

Adelheid en Sieglinde, de twee bevallige dames van vzw De Krakeling, verdelen de tickets voor deze ruimtereis. In een als eredienst verpakte opeenvolging van kolderieke sketches, muziek, dans, vuurspuw-acts en het scheppingsverhaal, wordt de uitverkorene van de dag (Geert Vermeulen) gepresenteerd aan ‘De Kraken’. Via een gigantische buis staan ze namelijk in contact met de schepper. Deze laat ook geregeld van zich horen en na een sollicitatie-interview met de uitverkorene, krijgt deze de toestemming om af te dalen (na het overmaken van alle geld en bezittingen uiteraard).

De Kraken is een komische, poëtische en muzikale voorstelling
Heel wat thematieken rond de klimaatproblematiek, maar ook het geloof, sektevorming, angstzaaierij, misbruik maken van angsten,… zitten in het stuk verweven.

Tekst : Yves de Pauw 
Muziek : Hanne Torfs 
Spel : Iris Van Cauwenbergh, Yves de Pauw, Hanne Torfs 
Decor : Xanthe Lahousse, Max Kamina en Compagnie Lodewijk/Louis 
Buis: Tim Oelbrandt 
Kostuums : Iris Van Cauwenbergh 
Lichtontwerp : Sibren Hanssens, Yves De Pauw

Compagnie Lodewijk/Louis is het gezelschap van Yves De Pauw, Hanne Torfs en Iris Van Cauwenbergh. 

www.compagnielodewijklouis.be


 Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • prijs per leerling: 5 euro

Extra

Leeftijd: 5de – 6de leerjaar

Duur: 60 min