Samba Touré Trio - AFGELAST

Aanstekelijke Songhaï muziek uit Mali

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat het Oude Badhuis dicht tot en met 3 mei 2020. Alle voorstellingen worden tot dan geannuleerd. 

Kocht je een ticket voor de afgelaste voorstelling Samba Touré? Gelieve dit antwoordformulier in te vullen, zodat wij kunnen overgaan tot het terugbetalen van jouw tickets. Lukt het niet of heb je vragen? Mail ons gerust op het.oudebadhuis@antwerpen.be of bel ons op via 03 292 60 00 (van maandag tot donderdag tussen 10 en 16 uur).

Wij hopen op uw begrip en steun, en kijken ernaar uit om u binnenkort opnieuw in Het Oude Badhuis te mogen verwelkomen.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

--------

Samba Touré wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali. Hij groeide op in de regio van Timboektoe en is de muzikale erfgenaam van de legendarische Ali Farka Touré, de in 2006 overleden ‘koning van de woestijnblues’. 

Na de succesvolle release van het album Wande (Glitterbeat, 2018) dat de top van de wereldmuziek-lijsten haalde, gevolgd door een geweldige Europese toernee tijdens de lente van 2019, is Samba weer de studio in Bamako ingedoken om een meer ‘traditioneel’ en akoestisch album op te nemen, een terukeer naar zijn muzikale roots, in Timboektoe-stijl. 

Nadat hij op zijn laatste 3 albums: Albala in 2013, Gandadiko in 2015 en Wande in 2018 zijn eigen, originele stijl mixte met westerse en Amerikaanse blues-invloeden, voelde sambe de noodzaak weer terug te keren naar zijn eigen originele wortels, namelijk Songhaï muziek. Deze stijl wordt te makkelijk als  ‘woestijnblues’ geafficheerd, terwijl dat label zo vele stijlen en artiesten omvat waar nauwelijks verbanden tussen zijn. Songhaï muziek heeft zijn eigen kenmerken en codes die Samba graag wil laten horen aan zijn publiek.  

Dit vierde album op Glitterbeat Records zal uitkomen in de lente van 2020, ondersteund door een nieuwe toernee in trio format: naast Samba Touré ook nog de ngoni-maestro Djimé Sissoko en de geweldige en krachtige Souleymane Kane op percussie. Hij presenteert niet alleen zijn akoestische muziek, maar zal ook zijn beste electrische nummers van zijn voorgaande platen ten gehore brengen. 

Recensies over Wande:
“Touré is a riff machine with power and swing, demanding to be turned up loud.” (Mojo)

“Sublime collective harmonies that are repeated over and over again until they reach the deepest levels of the inner subconscious. Samba Touré’s most impressive and well-rounded album to date.” (UK Vibe)

Line-up:
Samba Touré – guitar, vocals
Djimé Sissoko - ngoni, tamani
Souleymane Kane - calebash

Zaterdag 2 mei | 20.30 uur
15 euro kassa / 12 euro VVK / 2 euro kansentarief

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • inkom: 15 euro
  • vvk: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat het Oude Badhuis dicht tot en met 3 mei 2020. Alle voorstellingen worden tot dan geannuleerd. Bezoekers die een ticket hebben, krijgen een persoonlijk bericht met meer informatie.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen