Het Cultuurcafé Antwerpen-Noord is een gratis avond met iedere keer andere muzikanten, comedians, schrijvers, vertellers, … Bewoner van 2060 Vitalski is de gastheer van de avond.

Deze keer mogen we Nonkel Tony (Hans Van Cauwenberghe en Yao) verwelkomen die Nederlandstalige nummers met Afrikaanse toets zal brengen. Daarnaast brengt Antwerpen Noord Vertelt verhalen van en over de buurt.

 

Nonkel Tony

Nonkel Tony is de naam van zijn overleden Nonkel die hem piano leerde spelen. Nonkel Tony gaat verder in de lijn van BAZAAAR en HANS, Nederlandstalige eigen nummers, maar de teksten gaan dieper en krijgen een eigen Afrikaanse toets. Yao danst en zingt mee in het Nederlands en in de talen van haar land Togo waardoor het geheel een universeel karakter krijgt. Met de zoete klanken van de piano (Antoon Offeciers) en de warme contrabas (Otto Kint) staat Nonkel Tony voor intimiteit, warmte en ontroering.

Het Vlaanderen onder de kerktoren bestaat niet meer. Nonkel Tony laat een stuk van ons nieuw verhaal zien en laat ons delen in de schoonheid en de rijkdom van verschillende culturen.

 

Antwerpen Noord vertelt – Joep Conjaerts

Op vraag van PSC Open Huis ging theatermaker Joep Conjaerts op ontdekkingstocht in Antwerpen Noord. Met microfoon en opnamegerief verzamelde hij verhalen bij buurtbewoners in buurt- en dienstencentra.

Zelf is Joep afkomstig uit Nederland, maar hij woonde ruim 10 jaar in verschillende wijken van Antwerpen: het centrum, Zurenborg, ’t Zuid en Borgerhout. Nog nooit leerde hij echter een buurt zo grondig kennen als tijdens dit project. Hij vond een schat aan verhalen, herinneringen en liedjes, die zich afspelen tegen het decor van de Seefhoek, Den Dam en het Statiekwartier. In oktober waren deze verhalen te horen tijdens een rit met een toeristentreintje door de buurt. In het Oude Badhuis neemt Joep het publiek mee op een virtuele toer langs bijzondere plekken, gebeurtenissen en herinneringen in Antwerpen Noord.

‘Antwerpen Noord vertelt’  is een initiatief van PSC Open Huis in samenwerking met Elegast Den Dam, dienstencentra De Olijftak, Essenhof, Seefhoek en het Oude Badhuis. Met ondersteuning District Antwerpen.

 

Vincent Voeten

in januari 2016 meldt Vincent zich aan voor de open mic in Café The Joker, de eerste van velen. Al snel ontwikkelt hij een eigen stijl die wordt getypeerd door zwartgallige dan wel absurde oneliners en een droge delivery. De Amerikaanse comedians Mitch Hedberg en Anthony Jeselnik noemt hij steevast als zijn grote voorbeelden.

Amper een jaar na zijn debuut schopt hij het tot de finale van de Lunatic Comedy Award. De echte erkenning komt er wanneer hij zich datzelfde jaar in Utrecht tot winnaar kroont van de Comedy Talent Award – de grootste stand-up wedstrijd van Nederland.

De cultuurcafés zijn een samenwerking tussen Het Oude Badhuis, Pretloket Centrum De Wijk, Samenlevingsopbouw Antwerpen-Noord, Recht-Op vzw en STAAN vzw. 

Vrijdag 8 november 2019 | 20.00 – 22.00 uur
Gratis

Nonkel Tony


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

Gelieve te reserveren via de website, aan het onthaal van Het Oude Badhuis of tijdens de maandelijkse Pretloketten in Centrum De Wijk (elke laatste vrijdag van de maand van 13 tot 16 uur).