Oude Badhuis invites Morbus Gravis – Music Space

Ambient-avond

Een ambient avond met de besten van Vlaanderen. Met Red Stars Over Tokyo, Aponogeton, Ashtoreth en Oubys. We vieren het driejarig bestaan van Music Space.

RED STARS OVER TOKYO
Ambient/electronics project van Jeroen Lauwers (Leuven). Zijn werk is sterk beïnvloed door begin
80’s wave/post punk/industrial en recent abstracte, meer melodische electronica. Zijn veelzijdigheid maakt dat hij zowel performde in de beroemde technoclub Berghain in Berlijn als in het kunstencentrum STUK in Leuven. Zijn credo: “Een goede zaal met een goede klank en weinig bullshit: meer heb ik niet nodig.”

APONOGETON
Aponogeton is de naam waaronder Jachym Vandenabeele (Brugge) sinds 2011 de grenzen van elektronische muziek opzoekt. Het project kende vele transformaties, maar is echt tot zijn recht gekomen toen alle beats achterwege gelaten werden. Zonder aan eclecticisme in te boeten werd Aponogeton een verkenning van “ambient” in de breedste zin van het woord.

ASHTORETH
Ashtoreth is Peter Verwimp (Antwerpen). Dit soloproject bestaat sinds 2010 en manifesteert zich voornamelijk in meditatieve (shamanistische), minimale ambient door middel van gitaardrones. Peter zijn sound wordt sterk beïnvloed door doom-metal (zijn roots zeg maar), heidense folk, improvisatie en experiment- tout-court.

OUBYS
Oubys is Wannes Kolf (Hasselt). Een veelzijdige synth- artiest die zowel ritmische patronen, als ruimtelijkheid en atmosfeer een centrale rol geeft in zijn werk. Oubys focust zich vooral op contrast en timing en creëert hiermee een organische sound die de luisteraar op een ander energetisch niveau tilt. Deze energie, ondersteund door ultra diepe bas tonen, evoceert een
soort meditatieve en hypnotische beleving. Tussen de optredens draait DJ MONGER serene deugdoende deuntjes.

Programma

21:00 RED STARS OVER TOKYO
21:45 APONOGETON 
22:45 ASHTORETH 
23:45 OUBYS 

Zaterdag 16 november | 20.00 uur
10 euro VVK, 12 euro kassa, 2 euro kansentarief

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • inkom: 12 euro
  • vvk: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro