Cultuurcafé

GRATIS Muziek, comedy & gesproken woord

Eli Hermans
Zijn akoestische gitaar en hijzelf brengen liedjes in ’t Antwerps dialect, met uit het leven gegrepen teksten, nu eens humoristisch, dan weer bloedserieus, maar altijd uit het hart. De invloeden gaan van The Beatles tot Pearl Jam en van Hugo Mathyssen tot Engelse comedyseries. De ritmische gitaarstijl heeft dan weer folk, rock- en funkinvloeden.
Stefan Paridaen
In zijn show leest, voorspelt en beïnvloedt Stefan onze gedachten en keuzes. In geheel eigen stijl, droog, ad rem en chaotisch, voert Stefan een onderzoek naar de grenzen van onze voorspelbaarheid. Zijn de keuzes die we maken wel zo vrij als we denken of zijn we allemaal een beetje voorspelbaar, en vooral beïnvloedbaar...
Stefan Paridaen werd in 2015 samen met Kurt Demey Belgisch kampioen in het mentalisme. In 2016 was zijn veelbesproken act goed voor een finaleplaats in Belgium’s Got Talent.
Esohe Weyden
Esohe Weyden is een spoken word artieste, slam poëet en presentatrice uit Antwerpen die altijd alles onder controle heeft behalve het vloeien van woorden uit haar mond. Ze schetst met haar gedichten beelden over hoe zij naar de wereld kijkt en wijst met haar pen naar het verleden en het heden, in de hoop ieder oor te inspireren. U kent haar misschien wel als de host van You On Stage en Mensen zeggen dingen en anders als finaliste van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry 2018.
Kortfilm Rise
25 Antwerpse dansers van 12 tot 76 jaar oud oefenden de ganse lente lang choreografieën en creëerden samen een sfeervolle kortfilm vol hedendaagse dans. In het kader van het Barok Jaar (Rubens inspireert) nam choreografe Philine Janssens van dans!Apen vzw de diverse groep dansers op sleeptouw. Alle kostuums en rekwisieten werden gemaakt door vrijwilligers, dewelke eveneens zorgden voor assistentie op de filmset. De scènes werden opgenomen in de National, de 100 jaar oude cinema in de Seefhoek.
Vrijdag 9 november | 20.00 - 22.00 uur
Gratis.

Reserveren via de website, aan het onthaal van Het Oude Badhuis of tijdens de maandelijkse Pretloketten in Centrum De Wijk (elke laatste vrijdag van de maand van 13 tot 16 uur).


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis