Bed Rugs: ‘Hard Fun Grand Design’ teaser show

Bed Rugs, de Antwerpse rockband, viert de release van hun nieuwe album. De derde plaat is altijd de moeilijkste. Wat volgt na de verrassing van het debuut, en de bevestiging van de opvolger? Bed Rugs kiest met ‘Hard Fun Grand Design’ voor de meest ambitieuze weg: afslanken naar een drietal, en de muzikale verbeelding de vrije loop laten zonder het verleden uit het oog te verliezen. Het trio trok in het voorjaar van 2017 richting Georgia, waar ze de studio indoken met Derek Almstead en Will Cullen Hart. Twee veteranen uit het befaamde Elephant 6 collectief.

Brouw een stevig kopje thee van uw favoriete substantie, zet u neer voor een mentale trip van jewelste, en meer dan twee dozijn songs later is het antwoord u klaar als een klontje. ‘Hard Fun Grand Design’ is zonder twijfel de versie 3.0 deluxe van Bed Rugs, één lang gerekte “ja!” op de vraag of het ietsje meer mag zijn. Broeierige grooves wisselen af met duizelingwekkende soundscapes. Dikke smeren en lagen geluid duikelen lustig over elkaar, zonder ooit de song uit het oog te verliezen.

Stijn Boels 
Yannick Aerts
Noah Melis
Mathias MU
Annelies Van Dinter

Olden Yolk: 'Olden Yolk’ album release show

Het New Yorkse Olden Yolk wordt geleid door songwriters, zangers en multi- instrumentalisten Shane Butler en Caity Shaffer. Door de constante dialoog tussen de twee wordt een sound gecreëerd die tegelijk hedendaags en tijdloos is, melancholisch én vrolijk. De nummers zijn extatische odes aan het stadsleven in spookachtige koormelodieën en openhartige rock ’n roll.

Vrijdag 30 maart | 20.30 uur
12 euro kassa | 10 euro vvk | 2 euro kansentarief


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • inkom: 12 euro
  • vvk: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro