De ronde van Begijn

Comedian Begijn Le Bleu staat als koersfanaat op de planken

De Ronde van Begijn is een koersshow met panache. Comedian Begijn Le Bleu (bekend van 'Foute Vrienden') staat als koersfanaat op de planken en brengt samen met niemand minder dan JOHAN VANSUMMEREN en EDWIG VAN HOOYDONCK een gezellige avond door. In een gesprek haalt Begijn herinneringen op aan de gloriejaren van elke renner en overloopt het huidige wielerjaar. Side-kick Bernard Bidon draait ondertussen fijne muziekjes en staat borg voor een topsfeer. Het publiek krijgt archiefmateriaal en een heuse quiz voorgeschoteld. Een heerlijke show waar iedereen zijn of haar wielerhart kan ophalen. Allez, roulez, roulez, roulez!!!

Drie jaar lang volgde comedian Begijn Le Bleu zijn hart. Hij stortte zich namelijk op zijn passie: de koers. Begijn begaf zich naar wedstrijden, presenteerde supportersfestijnen en praatte met wielrenners, ploegleiders, organisatoren en wielerliefhebbers, zoals Tiesj Benoot, Edward Theuns, Zico Waeytens, Yves Lampaert, Tom Steels, Oliver en Lawrence Naesen en vele anderen. Tussen al dat bier en zweet door probeerde hij ook de liefde voor het fietsen terug op te pakken, met wisselend succes.
Zijn boek vormt de neerslag van zijn belevenissen in wielerland en bevat een wervelende mix van columns, interviews, kortverhalen en dagboekfragmenten. Een eerbetoon aan zijn favoriete sport.

20.30 uur
10 euro VVK, 12 euro kassa, 2 euro VT-statuut


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • inkom: 12 euro
  • vvk: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

20.30 uur
10 euro VVK, 12 euro kassa, 2 euro VT-statuut