Woke up this Morning

Blues night in samenwerking met Radio Centraal

“Beste radiomakers, graag een kort woordje over de artiesten die op jullie bluesavond komen spelen”, vroeg Badhuis-coördinator Dave Van Gestel ons. Vooruit dan. Want het kind moet ne naam krijgen, nietwaar?

Hans Mortelmans & l'Escaut Blues

Wannes Van De Velde mag dan al tien jaar dood zijn, maar met Hans Mortelmans loopt tegenwoordig iemand rond die erin slaagt dat pijnlijke gemis wonderwel te verzachten.
Hans Mortelmans hééft de blues, dames en heren, en vertolkt die op volstrekt eigen wijze én in onze eigen Nederlandse taal.
Met in zijn groep l'Escaut Blues niet alleen zijn charmante vrouw Joke Dedain maar ook zijn fenomenale dochter Nette Mortelmans.

Bluebird

Vier jonge Gentenaren besloten van blues te houden en er vervolgens vrolijk fladderend iets anders mee te doen. Zanger Matis Cooreman staat als een ontwapenende aartsengel op het podium, geflankeerd door gitaristen Lajos Tauber en Kasper Van De Ponseel en aangevuurd door ‘de beste drummer van West-Europa’. Dat zijn niet onze woorden, maar wel die van Franky Bruneel, hoofdredacteur van Back To The Roots, in onze radiouitzending, ergens op een dinsdagavond in november, even voor middernacht.

Of u het met zo’n onwaarschijnlijke lofbetuigingen zomaar eens moet zijn, is natuurlijk uw zaak. Maar zelden hoorden wij twee akoestische gitaren, een mondharmonica en een drumstel zo scherp rockend te keer gaan.

Walter Broes & The Mercenaries

Dat de blues en den Broes een voor de hand liggende woordspeling is, kon u zelf ook wel bedenken. Nee, daar wagen we ons liever niet aan, want als wij in onze nooit eindigende zoektocht naar een proper blues bij Walter Broes en zijn Mercenaries aankloppen, worden we geheid met niets minder dan een vod en paar oude knopen op de kasseien gesmeten.

Walter Broes, bassist Clark Kenis en drummer Lieven Declerq komen live op het podium niet alleen hun eigen, maar ook uw blouse aan flarden scheuren. Dat belooft voor daarna.

Party with Woke Up This Morning- DJ’s

Want dat ze op Radio Centraal altijd wat tegendraads moeten doen, hebben wij al vaker horen vallen. Maar aan één verzoekje willen wij wel voldoen. Namelijk een feest bouwen. Die roep werd jaar na jaar sterker en konden we op deze derde editie niet langer zo arrogant naast ons neerleggen. Wel u krijgt uw feestje! Maar tot 3 uur en niet langer. En geen gemaar!

16 maart | 20.30 uur
12 euro kassa| 10 euro VVK| 2 euro kansentarief


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • inkom: 12 euro
  • vvk: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro