Oh dierbaar Belgiƫ

Lennaert & de Bonski's - VOLZET

Wat ons allemaal bindt, is het land waar we wonen: België. Met Oh dierbaar België zetten Lennaert & de Bonski's een mooi stuk muzikale rijkdom van het land op een fijne en toegankelijke manier in de kijker. Ze brengen Nederlandstalige liedjes en vertalen anderstalige liedjes van Belgische artiesten naar het Nederlands.

Van 'Goeiemorgen, morgen', de Belgische Eurovisie-inzending uit 1971, tot recente artiesten als Camille en Stromae. Ook Jacques Brel ontbreekt niet, want van zijn teksten zijn prachtige Nederlandstalige vertalingen gemaakt. En dan is er nog Rocco Granata, zelf een immigrant, die in België zijn wereldhit 'Marina' schreef.

Lennaert Maes en de Bonski-broers zijn intussen een begrip in de NT2-wereld (Nederlands als 2de taal). Ze maken al 12 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert. In deze nieuwe voorstelling wordt een muzikaal stuk cultuur van ons land geïntroduceerd én wordt de taal op een eenvoudige en leuke manier gebracht. In de educatieve bijlage (zie onderaan deze pagina) staan oefeningen bij 5 liedjes, waarmee je kan werken ter voorbereiding of nadien in de Nederlandse les.


Lennaert Maes: zang en gitaar
Andrei Bonski: zang, mandoline en ukelele
Kriss Bonski: zang, basukelele en percussie
Timor Janski (extra gast): extra percussie en dj
Oh dierbaar België is een voorstelling van Wesp vzw met de steun van Taalunie
foto: Koen Bauters


Dinsdag 3 oktober om 10.30 uur en 13.30 uur | VOLZET
Duur: 75 minuten
Inkom: 3 euro

> Educatieve bijlage (voor leerkrachten)Praktisch

genre
prijzen
  • prijs per leerling: 3 euro

Extra

VOLZET