Zohra’s feestje (L3 - L4)

ZEBARBAR & De Studio - VOLZET

Yamina is acht jaar en houdt niet van verjaardagsfeestjes. Als haar oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert haar mama Fadila een verrassingsfeest. Maar oma Zohra is helemaal geen feestbeest en het feest wordt dan ook een groot fiasco. Yamina vraagt zich af waarom oma Zohra net als zijzelf niet van feestjes houdt. Samen gaan ze op tocht door de herinneringen van oma Zohra, op zoek naar het antwoord. Herinneringen aan Algerije waar oma Zohra geboren is, aan bomen vol olijven, aan Bakri de ezel en aan de tocht van oma Zohra naar België. 

ZEBARBAR pakt een mooi en gevoelig thema aan: de geheimen van grootouders en de speciale band tussen de kleinkinderen en hun grootouders. In februari 2021 speelde een online versie van de voorstelling voor de bibliotheken in Brussel en daar bleek dat het thema alle kinderen beroerde. De gesprekken nadien waren levendig en intens. Veel kinderen met migratieachtergrond hebben te maken met een breuk in de familiegeschiedenis: grootouders die alles hebben achtergelaten en die een nieuw leven in een onbekende omgeving moesten opbouwen. Iedere familie heeft zo zijn breuk of trauma en iedere familie gaat daar verschillend mee om. 

De Studio werkt samen met ZEBARBAR om nieuwe verhalen te vertellen in een superdiverse samenleving. De verbindende kracht van verhalen en theater kleuren het palet van de verbeelding in de stad. 

Van en met Yamina Takkatz 
Compositie: Han Stubbe  
Regie: Michai Geyzen  
Dramaturgie: Ans Vroom  
Tekst: Yamina Takkatz en Michai Geyzen   
Spel: Yamina Takkatz en Anna Saveniers 
Gitaar en oud: Peter Verhelst 
Animatie: Yamina Takkatz  
Scenografie: Ruby Renteurs 
Met dank aan Sarah Vermeyen, Stijn Saveniers, Céline Felga, Khalid Koujili El Yakoubi, Gunter Nagels en Rabah Bellili  
Met de steun van Stad Antwerpen en De Studio 

https://www.destudio.com/nl

VOLZET 
 



Praktisch

genre
prijzen
  • prijs per leerling: 5 euro
locatie
  • Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

Extra

Duur: 50 minuten 
Lesmap beschikbaar 

VOLZET