Stadscanvas is een project van Fameus waarbij we Nederlandse taaloefenkansen organiseren. Hiervoor brengen we artistieke nieuwkomers en gesprekspartners samen binnen een culturele context.
In Samenwerking met het Oude Badhuis en artiesten binnen ons netwerk organiseren wij op 20 april een fantastische Stadscanvas avond met expo en concert rondom het thema 'identiteit'.
Met veel plezier en enthousiasme introduceren wij u: Issa Ndour met Ndoumbelane, Souda Salah Taha, Mohammad Tamim Sahibzada
Issa Ndour  is een professionele fluitist, kora en djembéspeler. Geboren in een griot familie is Issa begonnen met het spelen van de djembe vanaf zijn 7 jaar en de peul fluit (tokhoro) op 11-jarige leeftijd. Hij trad op tijdens tal van tournees in het buitenland om Senegal te vertegenwoordigen. 
Nu speelt hij met zijn band Ndoumbelane afro-ritmes met blues en jazz, waarbij traditionele instrumenten gemixt worden met andere invloeden. 
Ndoumbelane: Issa Ndour (fluit, kora, percussie), Prithivi Nakarmi (gitaar), Alberto Barban (basgitaar), Tomas Rivera Garci (piano), Gionata Breumse (drums)
Souda Salah Taha is een beeldend kunstenares uit Sudan. Haar werken belichamen de Sudanese folklore, natuur en kleuren. Daarnaast maakt ze ook werken waarbij ze op zoek gaat naar vormen en combinaties die gericht zijn op huisdecoratie. Haar werk is niet enkel functioneel of decoratief maar dient ook als inspiratie en weerspiegeling van haar cultuur en identiteitsgevoel.
Mohammad Tamim Sahibzada is een meester in kalligrafie en miniatuurschilder uit Afghanistan waar hij hoofd was van het Miniatuur Departement. Daarnaast werkte hij aan het behoud van historische documenten. Heel zijn leven is hij bezig geweest met kunst. In zijn werken probeert hij oude tradities van Afghanistan te combineren met het huidige Afghanistan.

Donderdag 20 april | 19 tot 23 uur | Gratis
 


Praktisch

prijzen
  • Gratis
locatie
  • Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen