Muziek in de Wijk

Wereldmuziekfestival op het Stuivenbergplein

Het Stuivenbergplein is een van de grootste en groenste pleinen van Antwerpen-Noord. Tijdens Muziek in de Wijk schitteren muzikanten uit alle hoeken van de wereld met aanstekelijke Cubaanse beats, Afrikaanse ritmes, stomende latin, hiphop funk en soul! Laat klanken van over de hele wereld je danskriebels wakker maken en kom meeshaken op het Stuivenbergplein!

Geniet daarnaast van de lekkere wereldkeuken die wordt bereid door lokale verenigingen en drink een glaasje met ons mee. Of kom even bijkletsen met vrienden aan de lange tafels. Kinderen kunnen zich naast de dansinitiaties uitleven tijdens de circusworkshops en aan de schminkstand. Muziek in de Wijk is genieten voor iedereen!

 

Programma 3 juli

18u30 >> Antwerp All Star Band
Studenten van de Karel De Grote Hogeschool en Het Oude Badhuis sloegen de handen in elkaar om het vele muzikale talent van de Afrikaanse gemeenschappen in Antwerpen een podium te geven. Het resultaat: de splinternieuwe groep Antwerp All Star Band, met bassist Steven Van Gool en acht topmuzikanten uit evenveel Afrikaanse landen: Ivoorkust, Angola, Burundi, Congo, Sierra Leone, Ghana, Kameroen en Nigeria.

20u00 >> Carmelo Torres y su Cumbia Sabanera
Carmelo Torres brengt pure Cumbia: een traditionele muziek- en dansstijl rechtstreeks uit Colombia. Samen met zijn onafscheidelijke accordeon zingt hij over het plattelandsleven zoals het is: werken, natuur en de liefde. Maar vergis je niet, Torres en zijn bandleden uit Bogota zijn alles behalve tam: over de hele wereld gaat een nieuwe generatie volledig los op zijn opzwepende muziek.

 

Programma 10 juli

18u30 >> Mel Ross
De Belgisch-Amerikaanse Mel Ross is ondertussen geen onbekende meer in de rapscene. Vorige zomer verraste ze nog met haar eigen versie van Cardi B’s hit ‘I like it’. Enkele maanden later liet ze haar solodebuut ‘MelRoss Place’ los op de wereld: een mix van hiphop, jazz en r&b met een zeer eigenwijze twist. Laat je verrassen door dit nieuwe veelzijdige hiphopfenomeen!

20u00 >> Lachy y La Suprema Ley
Lachy y La Suprema Ley, dat is het geluid van de zon en verkoelende ijsklontjes in je cocktail! Sinds 2006 brengen Lacha en zijn twaalfkoppig gevolg de typische Cubaanse sound, zoals de rumba en de guanguanco, met een modern sausje van hedendaagse
muziek. Het resultaat: songs vol ritme, recht uit het hart. Let’s salsa!

 

Programma 17 juli 

18u30 >> Babylon Trio
In 2015 kwamen drie Irakezen als oorlogsvluchtelingen in België terecht. De drie waren oude bekenden en hun paden kruisten elkaar opnieuw in Brussel. Babylon Trio was geboren. De band brengt een ontvlambare mix van hedendaagse Iraakse en Arabische muziekstijlen (zoals choubi choubi, dabke en maqam) en elektronische varianten die de dansvloer in geen tijd in lichterlaaie zetten! Denk aan Omar Souleyman en Islam Chipsy.

20u00 >> Djazia Satour
Als “een onverwachte thuiskomst”, zo omschrijft Djazia Satour het maken van haar derde album. Hierin neemt ze je mee naar haar muzikale roots: de Algerijnse Chaabi muziek. Ze overgiet Arabische lyrics met een vleugje indie folk en sprankelende pop. Haar band zorgt voor vonken met banjo’s, mandolines en het geluid van de traditionele bendir!

 

Programma 24 juli

18u30 >> EME
Soul, funk en gevoelens, dat is waar EME voor staat. De band achter Emeraude Kabeya won in 2015 de publieksprijs van Rockvonk, en sindsdien zijn ze niet meer te stoppen. Zo veroverden ze al verschillende podia, waaronder dat van Tour & Taxis, Het Depot, Afrika Film Festival of Leuven Jazz, en nu staan ze ook bij ons op het Stuivenbergplein! Zonder te stoppen, steelt EME meer en meer harten. Laat haar ook het jouwe stelen.

20u00 >> BIM (Benin International Musical)
Arcade Fire, Franz Ferdinand, Vampire Weekend en Gorillaz: stuk voor stuk haalden ze muzikale inspiratie uit Benin. Op hun beurt haalden de muzikanten van BIM de mosterd weer bij hen en voila: je krijgt een bijzondere mix van afrobeat, rap, trip-hop en gospel die niet zou misstaan bij de voodoo-ceremonies van weleer, maar die evengoed de hele nachtclub in vuur en vlam zet.

 

EXTRA
Vanaf 18u kan je pingpongen tussen het dansen door. Of daag je vrienden uit voor een wedstrijdje petanque!

 

Woensdag 3, 10, 17 en 24 juli| 18.00 tot 21.00 uur
Stuivenbergplein, 2060 Antwerpen
Gratis event

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis