Het Stuivenbergplein is een van de grootste en groenste pleinen van Antwerpen-Noord. Tijdens Muziek in de Wijk schitteren muzikanten uit alle hoeken van de wereld met aanstekelijke Cubaanse beats, Afrikaanse reggaeritmes, stomende latin, funk en soul!

Nieuw dit jaar zijn er dansinitiaties voor volwassenen en kinderen met steeds wisselende dansstijlen. Laat klanken van over de hele wereld je danskriebels wakker maken en kom meeshaken op het Stuivenbergplein!

Geniet daarnaast van de lekkere wereldkeuken die wordt bereid door lokale verenigingen en drink een glaasje met ons mee. Of kom even bijkletsen met vrienden aan de lange tafels. Kinderen kunnen zich naast de dansinitiaties uitleven tijdens de circusworkshops of aan de schminkstand. Muziek in de Wijk is genieten voor iedereen!

 

Programma 4 juli

Dansinitiatie Zumba
Zumba is gezond, het is bewegen op heerlijk zomerse muziek! Zumba is er voor iedereen die wil bewegen of op een leuke en effectieve manier wil sporten en plezier beleven. Ook wie nog nooit gedanst heeft, kan perfect deelnemen. Zumba is voor alle leeftijden en iedereen toegankelijk. Join the FUN!

Domingo y su Grupo Ireme
Het muzikale elftal Domingo y su Grupo Ireme vertolkt ondertussen al 36 jaar een kleurrijke mix van zonnige Afro-Cubaanse ritmes en salsa. Waar ze ook optreden, met hun opzwepende beats weten ze overal de voetjes van de vloer te krijgen. Let’s salsa!

 

Programma 11 juli

Afro-Braziliaanse dansinitiatie
We exploreren de origines van de Afro-Braziliaanse danscultuur en worden geïnspireerd door elementen, energieën en archetypes van de dansen van de Orixás. Verwacht je aan een energieke en dynamische dans waar expressie, ritmiek en amusement centraal staan.

Betsayda Machado & Parranda El Clavo

De stem van Venezuela is die van Betsayda Machado. Samen met haar vrienden van Parranda El Clavo zorgt ze voor de revival van de tambor, Venezolaanse AfroSoul die, zo hebben wij ons laten vertellen, dansers doet zweven. Een echte ‘fiesta’ van heerlijke stemmen en percussie.

 

Programma 18 juli

Latin dansinitiatie: Salsa & Bachata
Laat je onderdompelen in de latin vibes! Verschillende latin partnerdansen komen aan bod. Laat je leiden, of neem zelf de leiding in deze romantische dansen. Stilstaan is onmogelijk. Beleef mee de feestvreugde en het onstuimige plezier dat deze dansen en bijhorende muziek kunnen teweegbrengen!

Los Jovenes Clásicos del Son
Deze zeven muzikale helden blazen nieuw leven in de son Cubano, de authentieke dansstijl van het Cubaanse platteland. Hun energieke vertaling leverde hen zelfs een samenwerking met de heren van Buena Vista Social Club op. De heren zijn zelf ook niet vies van een dansje en gaan er met veel soul en funk tegenaan.

 

Programma 25 juli

Noord-Afrikaanse dansinitiatie: Oriëntaalse dans (buikdans)
Je leert je lichaam controleren en bewegingen uitvoeren die je niet voor mogelijk hield en gebruikt spieren waarvan je het bestaan nog niet van af wist.
Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt op de heupen en het bekken, maar ook schouder-, hoofd- en typische handbewegingen zijn belangrijk. Shake that belly!

Djmawi Africa 
Met een gezonde muzikale nieuwsgierigheid zet Djmawi Africa Algerije op de kaart met een combinatie van Maghrebijnse grooves, reggae, dub en rock. Ze kleuren hun aanstekelijke melodieën en ritmes met instrumenten als de guembri, een traditionele basgitaar, en de kora, een snaarinstrument gemaakt van een kalebas. Laat je meevoeren door hun versie van gnawa.

 

Woensdag 4, woensdag 11, woensdag 18 & woensdag 25 juli |18.00 – 21.00 uur
Stuivenbergplein, 2060 Antwerpen
Gratis

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

Toegang gratis!

Plein open om 18.00 uur

Dansinitiatie voor kinderen: 18.00 uur

Dansinitiatie voor volwasssenen : 18.30 uur

Hoofdprogramma: 20:00h

Einde: 21:00h