Het Cultuurcafé is een gratis avond gevuld met steeds verrassende acts uit de wereld van de muziek, comedy en spoken word. Geniet van de liedjes van Axl Peleman, de poëzie van Lotte Dodion en de grappen van comedian Kevin Van den Eynde. Bewoner van 2060 Vitalski is de gastheer van de avond. 

Het is een gratis event maar door de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Reserveer hier je plaats.

De Cultuurcafés zijn een samenwerking tussen Het Oude Badhuis, Samenlevingsopbouw Antwerpen-Noord, Recht-Op vzw, STAAN vzw en Pretloket Centrum De Wijk. Met dit project creëren we een ontmoetingsplaats waar mensen in armoede en anderen samen van cultuur kunnen genieten. Iedereen heeft immers recht op cultuur! 

Programma:

Axl Peleman

Elke muzikant heeft in zijn loopbaan wel eens een moment dat hij even wil stilstaan bij wat hij in het verleden allemaal bij elkaar heeft geschreven. Koesteren wat je in het verleden hebt gemaakt, om te weten te komen wat je in de toekomst wil gaan doen.

Het optreden bevat vroeger werk van bands als Ashbury Faith, Camden en De Kreuners, muziek van zijn Antwerpse solo-platen en de Volksliekes-projecten, maar ook gloednieuw werk voor een Engelstalige plaat die in 2021 gaat verschijnen. 
Een soort van best-of met verhaaltjes en anekdotes.

Kevin Van den Eynde

Kevin is vader van vier, in Schoten. Hij is ook turnleerkracht, in Borgerhout. En zanger van een bekende rockband, in z'n dromen.

Als Kevin op het podium staat gaat het over z'n ietwat marginale naam, mislukte one-nightstands en turnlessen. U merkt het, Kevin haalt zichzelf graag onderuit en durft dat met z'n publiek ook te doen. U weze gewaarschuwd.

Lotte Dodion

Lotte Dodion is dichter, performer en poëziemissionaris. Ze won heel wat (inter)nationale literaire prijzen en treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Lotte trekt in 2020-2021 met STUDIO HAIKU door het land: in aanloop naar de Olympische spelen maakt ze 962 poëziemedailles, eentje voor elke gouden medaille die tijdens de spelen van Tokio zal worden uitgereikt.

Coronamaatregelen :

•    omwille van Covid-19 wordt er geen drank in de zaal toegelaten. Het café is wel geopend om een drankje te nuttigen voor of na de voorstelling.
•    het dragen van een mondmasker is verplicht bij het naar binnen gaan van Het Oude Badhuis en tijdens de volledige duur van de voorstelling
•    handen ontsmetten: we voorzien ontsmettingsgel bij de aanvang van de voorstelling
•    afstand houden: hou voldoende afstand, laat een stoel open tussen jou en andere bezoekers buiten jouw eigen bubbel
•    stoelen: de stoelen worden op voorhand voor u ontsmet
•    er is geen pauze voorzien
•    aangezien er geen drank is toegelaten in de zaal, staan er ook geen tafels. Er worden rijen stoelen geplaatst.
•    ben je ziek: Blijf dan thuis.  Heb je de afgelopen 24 uur verkoudheidsklachten, zoals: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, en/of, verhoging of koorts. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten? Dan vragen we je om thuis te blijven.

Vrijdag 18 september | 20.00 – 22.00 uur
De deuren gaan open 30 min voor het begin van de voorstelling
Gratis, reserveren verplicht 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Het is een gratis event maar reserveren is verplicht. Reserveer hier je plaats.